zaterdag 19 mei 2018

Laatste vakantiedag in Mijas

zondag 20 mei.

De vakantie zit er bijna op, om 12:00 moeten we onze kamers verlaten. Het blijkt niet mogelijk de kamer langer aan te houden, de 100 kamers in het hotel zijn dit weekend allemaal geboekt. We zien wel hoe we de dag doorbrengen, de weersvooruitzichten voor vandaag waren gisteravond op TV ronduit slecht, regen en onweer. Alleen een smalle strook aan de zuidzijde, waar wij zitten gaat het mogelijk droog houden.

Als we 's morgens wakker worden, heeft het inderdaad geregend. Het is bewolkt, maar de temperatuur is OK. Na het ontbijt pakken we de koffers, we kunnen ze achter de receptie in een ruimte opslaan tot vertrek. We checken vast uit, en brengen de dag verder luierend door aan de rand van het zwembad. Overdag is er de mogelijkheid kleine gerechten te bestellen, een van de koks zwaait de scepter in een aparte keuken bij het zwembad. Zo brengen we de dag door met een hapje en een drankje op z'n tijd.

Het weer is nogal wisselend, zon en wolken wisselen elkaar af. Aan het eind van de dag wisselen we de kleding voor ons reistenue, en pakken de koffers definitief in. Gedurende de dag druppelt er nieuws binnen over de situatie op Schiphol, er is door ochtendmist enige vertraging ontstaan, die waarschijnlijk ook onze vertrektijd zal beïnvloeden.
Onze reisleidster Arina komt stipt op tijd om 19:15, de bus arriveert met enige vertraging. Als alle koffers en reizigers zijn ingeladen, vertrekken we naar de strandlocatie, waar de overige 18 medereizigers hun rustdagen hebben doorgebracht. Er staan nog meer mensen te wachten, die zijn van een andere Krasgroep, zij hebben dezelfde retourvlucht als wij, en kunnen mee in onze extra grote bus.

Het inchecken van de koffers op het vliegveld van Malaga gaat soepel, het is duidelijk nog geen hoogseizoen hier. De vertraging voor onze vlucht zal waarschijnlijk drie kwartier bedragen, iedereen zoekt een gelegenheid om iets te drinken of te eten. Dan blijkt onze vlucht eerder binnengekomen dan verwacht, en wordt er onmiddellijk ingestapt. Sommige reizigers die hier niet op voorbereid zijn worden omgeroepen. De vrouwelijke captain van onze Boeing 737-800 krijgt bij uitzondering toestemming om direct na de start in noordelijke richting af te buigen. Uiteindelijk komen we op Schiphol om 2:05 aan, slecht 5 minuten na schema-aankomsttijd.

We bellen Louise, die een deel van haar nachtrust opoffert om ons op te halen en mee te nemen naar Ouderkerk. Helaas gooit de bagagehandling roet in het eten : we moeten bijna een uur op onze koffers wachten. De koffer van Irene komt echt als allerlaatste op de bagageband. We mogen in Ouderkerk overnachten, het is al half vier als we vermoeid ons bed induiken. De late aankomsttijd is een van de weinige minpuntjes van deze reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten