zondag 6 mei 2018

Start rondreis Andalusië

zondag 6-05-2018

We staan thuis gepakt en gezakt klaar om via Ouderkerk aan de Amstel naar Schiphol te vertrekken. Het doel is vanavond in Malaga aan te komen, waar onze 15-daagse rondreis met TUI door Andalusië gaat beginnen. Op het kaartje links is de afgesproken route ingetekend. We zullen proberen onderweg verslag te doen van onze belevenissen.
We vertrekken bijtijds naar Ouderkerk aan de Amstel, waar we de auto bij Louis en Louise op de oprit parkeren, en de bus naar Schiphol nemen.
Wij zijn niet blij met Ouderkerk. De vogels kennen geen manieren hier. Bij de wandeling naar de bushalte schijt een vieze vogel een enorm plakkaat op m'n schouder.... Irene staat op Schiphol in het toilet een half uur te poetsen om me weer toonbaar te maken 😣.
Bij het inchecken van de koffers volgt de volgende verrassing, we moeten alle electronica inclusief tablet en e-reader uit de koffer halen en in de handbagage meenemen. Daar gaat je goede organisatie van de kofferinhoud !

Onze vlucht wordt vertraagd door een vliegtuig- en gate wisseling. Op de borden staat nog steeds de vertrektijd van 19:00 uur, maar op die tijd is er in geen velden of wegen een TUI toestel te zien. Uiteindelijk vertrekken we 5 kwartier te laat. De piloten zetten goed het gas er op. We halen onderweg flink wat tijd in, en landen om 22:35 in Malaga.
De ingehaalde tijd gaat weer verloren door de lange wandeling naar de bagageband, waar de bagage ook nog eens lang op zich laat wachten.
De TUI balie is erg onduidelijk over het verdere verloop. Wij hebben geboekt bij TUI, maar de reis blijkt te worden uitgevoerd door Kras, dat tegenwoordig eigendom van TUI is. Buiten staat de Kras reisleidster Arina nietsvermoedend te wachten. Maar eindelijk zitten dan alle deelnemers toch in de Kras-bus, en rijden we met chauffeur Pepe in recordtijd naar ons hotel Sierra in Antequera. Bij aankomst is het dan al middernacht geweest.

Voor de reizigers staat dan nog een diner te wachten. De benaming diner is enigszins overdreven, maar de selectie van Spaanse worstsoorten en kaas gaat er bij de meeste reizigers nog wel in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten