zaterdag 19 mei 2018

Mijas cultureel

zaterdag 19 mei 2018

Vandaag is onze laatste volledige dag in Mijas. We gaan cultureel doen, eerst een bezoek aan het Centrum voor hedendaagse kunst, waar een permanente tentoonstelling is van werken van Picasso, Miro, Dali en hedendaagse kunstenaars. De VVV kaart die ons eerder parten speelde, is niet erg duidelijk over de route, en we maken een ommetje voor we bij het museum aankomen.
Een extra klim in de hitte voelt niet lekker, maar is wel goed voor de conditie.

Het museum is klein, maar bezit wel verrassende stukken aardewerk en mooie etsen en litho's van de grootmeesters. Er zijn maar 3 zalen op even zoveel verdiepingen. Als we daarna nog een trap nemen, staan we buiten op het dak, met een onverwacht fraai uitzicht.

Via een aantal steegjes en trappen belanden we vanaf het museum weer op het centrale plein, waar we onszelf trakteren op een voortreffelijke cortado.
Het volgende doel is het miniatuurmuseum, waar allerlei voorwerpen en afbeeldingen in superminiatuurformaat zijn uitgestald. Zoals prtretten op rijstkorrels en speldeknoppen. Volledig nutteloos natuurlijk maar wel leuk om te zien. Op de terugweg halen we bij de supermarkt  een bruine bocadillo (klein stokbroodje), een pak gesneden kaas en drinkyoghurt voor onze lunch aan het zwembad. In tegenstelling tot gister is het heerlijk rustig rond het zwembad, waarschijnlijk zijn er groepen vertrokken of op excursie. Morgen is het hotel weer volledig volgeboekt, wij moeten onze kamer uiterlijk om 12:00 verlaten.

Vanavond genieten we ons galgenmaal in het hotel, zoals iedere avond eten we gezamenlijk met z'n 10-en, dat is het smaldeel van de Tui/Krasgroep die in het TRH Mijas hotel verblijft. De overige 18 zitten in een hotel aan het strand. Gisteren kwam een stel van de strandgroep hier in Mijas kijken, ze meldden dat ze achteraf ook liever in Mijas waren gebleven. Aan het strand is de temperatuur door de zeewind veel lager, en er is heel weinig te beleven. Onze reisleidster Arina had ons al eerder toegefluisterd dat we geen spijt zouden krijgen van ons verblijf in Mijas, ze blijkt volkomen gelijk te hebben.

Als we uitgegeten zijn, worden we om 22:00 vriendelijk doch dringend verzocht onze geanimeerde gesprekken aan tafel elders voort te zetten. We verplaatsen de zitting naar een van de lounges, waar een pianist probeert de gasten te vermaken. Hij speelt wel erg oude deuntjes, waar af en toe op wordt gedanst. Om 23:00 pakt hij z'n spullen, en vertrekken wij naar onze kamers.

Morgenavond om 19:15 worden we door de Krasbus opgehaald en naar het vliegveld van Malaga gebracht, voor onze terugvlucht naar Schiphol. Verwachte aankomsttijd : 02:00, Louise offert zich op om ons op te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten