donderdag 17 mei 2018

Mijas - Fuengirola - Mijas

donderdag 17 mei 2018

Vandaag worden we iets actiever dan gisteren, we pakken de bus naar de kust, bestemming Fuengirola. We kunnen het uit de kluiten gewassen dorp vanaf het zwembadterras van het hotel zien liggen. Met de bus zijn we er in rond 20 minuten. Kosten voor 2 personen 3,10 Euro. Het busstation van Fuengirola ligt dicht bij de haven, jachthaven en strand. Binnen de haven ingang liggen een paar zeiljachten voor anker behoorlijk te springen op de hoge zeegang die rechtstreeks de haven binnenloopt. Geen pretje lijkt me voor de opvarenden.

Irene test op blote voeten het water van de Middellandse Zee, de temperatuur valt mee. Er staat een frisse zeewind en er loopt een hoge deining die breekt op het strand. Op het terras van een Ierse pub drinken we koffie of iets wat daarvoor moet doorgaan. Niet meer doen, neem daar liever een biertje.

We wandelen de boulevard langs, en slaan aan het westelijke einde af naar het gebied daarachter. We worden er niet vrolijk van, alles straalt een diepe treurigheid uit, inclusief het daar winkelend publiek. Het lijkt alsof de crisis hier nog volop aanwezig is, we passeren meerdere bedelaars. Het kerkje dat we bezoeken is een klein lichtpuntje.

We zoeken snel de bus naar Mijas op, en stijgen op van de hel naar de hemel. Achteraf zijn we heel blij, dat we in het prima hotel in het verrassende Mijas zitten, in plaats van een hotel direct aan de kust !

Na een lichte lunch van barre de pan met kaas en drinkyoghurt ploffen we neer bij het zwembad, lekker in een ligstoel onder de parasol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten