woensdag 16 mei 2018

Mijas (2)

woensdag 16 mei 2018

Het voelt vreemd aan, geen verplichte wektijd en geen afspraken voor vandaag.
Na het geweldige ontbijt in dit prachtige hotel wandelen we richting centrale plein van het stadje, waar de VVV gevestigd is. Onderweg lopen we een leerwinkel binnen, die prachtige riemen verkoopt. Na de riem probeert hij Irene te verleiden met een leren jasje, bijna gaat ze voor de bijl. Maar als we de uitbater melden dat we hier nog dagen blijven, en er over zullen nadenken, mogen we vertrekken. We komen nog verschillende leer- en sieradenwinkeltjes tegen, en even later is Irene een mooie armband rijker.

We ontdekken het busstation, waarvandaan bussen naar de omliggende plaatsen vertrekken. Ieder half uur bijvoorbeeld naar Fuengirola, kosten 1,55 euro (!).
We hebben natuurlijk ook oog voor het mooie stadje, dat uit de Moorse tijd stamt. Het is de afgelopen jaren in reisprogramma's in verschillende landen op TV geweest, met als gevolg dat het internationaal zeer in trek is, zelfs bij Japanners.

Vandaag is de wekelijkse (gratis) flamenco voorstelling op het centrale plein. Om 12 uur moet dat feest beginnen, het is al vroeg druk met bezoekers die een mooi plaatsje willen bezetten. Het wordt een fantastische voorstelling, een danser met twee danseressen, een zanger en een gitarist. Ze zingen, spelen en dansen met passie en overgave, een lust voor oor en oog. Wat een verschil met de dansvoorstelling in Granada waar we als toeristen dik voor moesten betalen, maar die niet eens in de buurt is geweest van wat we hier te zien krijgen. We staan naast een oude Spanjaard, die tot tranen geroerd is. Na afloop legt hij uit dat hij al 92 jaar is, en ontzettend heeft genoten. De Spanjaarden in dit deel van het land zijn ontzettend aardig, heel relaxed en hebben gevoel voor humor.

Bij de VVV krijgen we informatie over wandelingen in en rond het dorp, en een mooie plattegrond. Daarna op het plein een heerlijke cortado (espresso met melk), die kost hier in een fantastische ambiance maar 1,20 euro. Kunnen de restaurants in NL nog iets van leren. We lunchen in het hotel, en luieren en genieten van de zon  in ligstoelen bij het zwembad.

In het hotel hebben we een halfpension arrangement, vanavond om 20:00 staat er een buffetdiner klaar. Gisteravond hebben we daar ook al gebruik van gemaakt, dit is het beste dat we tot nu toe op deze reis hebben meegemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten